5 powodów dlaczego warto samemu piec chleb
Ponieważ od ponad miesiąca
chciałabym krótko o nim napisać.
jedynym pieczywem, jakie gości u nas w domu jest chleb żytni na zakwasie,
chciałabym krótko o nim napisać.
1) Wbrew pozorom nie jest tak trudny do upieczenia, jak myślałam kiedyś. Potrzebujesz: chęci, systematyczności, dobrego piekarnika i mąki żytniej :)
2) Wyhodowanie własnego zakwasu jest proste, choć może być żmudne...
3) Kiedy już skosztujesz takiego chleba będzie ci dużo łatwiej powtarzać proces pieczenia co kilka dni. To daje tyle radości, a zapach podczas pieczenia nadaje domowi tego "czegoś"
4) Ja nie mogłabym żyć bez chleba! A ten jest jednym z najzdrowszych :)
5) Jest świetnym pomysłem na prezent...
0 komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za twój komentarz :) Lila